1. Does the Division of Continuing Education & Workforce Development Department offer financial aid to its students?

    Answer:  The Department does not offer federal or state financial aid like the College does for students in college-level credit-based programs, but you may qualify for other financial assistance through:
  • Adult Career and Continuing Education Services-Vocational Rehabilitation (ACCES-VR)www.acces.nysed.gov/vr

        1215 Zerega Avenue
        Bronx, New York 10462
        Tel #: (718) 931-3500
        Fax #: (718)931-4299
       116 West 32nd Street
       New York, New York 10001


        Bronx Workforce1 Career Center
        Fordham Place
        400 East Fordham Road (entrance on Webster)
        Bronx, NY 10458
        Telephone: (718) 960-2458
        Email: workforce1bronx@rws-nyc.com
        Hours:  Monday - Friday: 8:30 AM -
        5:00 PM

        West Farms Workforce1 Career Center
        901 E Tremont Ave, 2nd Floor
        Bronx, NY 10460
        Telephone: (929) 575-4613
        Email: workforce1westfarms@rws-nyc.com
        Hours: Monday - Friday: 8:00 AM - 5:00 PM

        Hunts Point Workforce1 Career Center
        1029 E 163rd Street, 3rd Floor
        Bronx, New York, 10459
        Between Southern Boulevard and Simpson Street
        Telephone: (718) 542-6777
        Hours:  Monday - Friday: 9:00 AM to 5:00 PM


        Brooklyn Workforce1 Career Center
        9 Bond Street, 5th Floor
        Brooklyn, NY 11201
        Between Livingston and Fulton Streets
        Telephone: (718) 246-5219
        Email: Workforce1Brooklyn@grantassociatesinc.com
        Hours: Monday - Friday: 9:00 AM - 5:00 PM

        East New York Workforce1 Career Center
        2619 Atlantic Ave
        Brooklyn, NY 11207
        Telephone: (646) 606-0301
        Email: Workforce1Brooklyn@grantassociatesinc.com
 Monday - Friday: 8:30 AM - 5:00 PM


        Upper Manhattan Workforce1 Career Center
         215 West 125th Street, 6th Floor
         New York, NY 10027
         Between 7th and 8th Avenues (also known as Clayton Powell Jr.              Blvd & Frederick Douglass Blvd.)
         Telephone: (917) 493-7054
         Email: umworkforce1@edsisolutions.com  
         Hours:  Monday - Friday: 8:30 AM - 5:00 PM

        Washington Heights Workforce1 Career Center
         516 West 181st Street, 5th Floor
         New York, NY 10033
         Telephone: (929) 841-5050
         Email: washingtonheightswf1@edsisolutions.com  
         Hours:  Monday - Friday: 9:00 AM - 5:00 PM. 


         Queens Workforce1 Career Center
         168-25 Jamaica Avenue, 2nd Floor
         Jamaica, NY 11432
         Between 168th and 169th Streets
         Telephone: (718) 557- 6755
         Email:  Workforce1Queens@grantassociatesinc.com
Monday - Friday: 9:00 AM - 5:00 PM

         Flushing Workforce1 Career Center
         41-17 Main Street, 3rd Floor
         Flushing, NY 11355
        Telephone:  (718) 412-0926
         Email: workforce1flushing@grantassociatesinc.com
Monday to Friday: 9:00 AM - 5:00 PM

      *Many of our courses are eligible for vouchers and reimburse  through employers.  Check with your Human Resource or
representative for funding opportunities.

         2. Does Continuing Education offer job placement?

             Answer: Yes, all students upon completion of any program can                    schedule an appointment with our dedicated employment                              specialist.

  1. Do you provide childcare services?

    Answer:  No
  2. Can I sit in class before I decide to register:

    Answer:  Students not registered in a course may not attend that course.
  3. Can students 18 years of age or younger enroll in a High School Equivalency program?

    Answer:  No, our HSE program is for students 19 years of age or older.
  4. How long is the HSE program?

    Answer:  It is a 3-month program.  Students attend classes 2 to 4 days per week depending on skills needs.
  5. How long does it take to get the diploma once I pass the HSE classes?

    Answer:  Once you are enrolled in the HSE class, you will complete the application for the HSE exam.  You are then scheduled for the exam.  After you take the exam, you are notified by the State regarding your status, that is, whether you passed or failed the exam.  If you pass the exam, it takes about two months for the State to send you the diploma.
  6. Does Continuing Education help students get into college-level programs once they complete the HSE?

    Answer:  Once the student has a HSE diploma, we assist students in enrolling in Hostos Community College’s college-level programs.
  7. Does Continuing Education offer free classes?

    Answer:   The fee-based component of Continuing Education does not offer free classes.  However, sometimes, we offer free workshops for parents focusing on parent/child relationships.

    Our Adult Learning Center offers free HSE and ESL classes.  There is a waiting list.  In order to register, you must visit the office at 560 Exterior Street, Bronx N.Y.  For more information, you may call 718-518-6723/6840.
  8. Does Continuing Education accept payment plans?

    Answer:  Yes, as long as the class is paid for in full by the time the class begins.
  9. Does Continuing Education offer courses for college credit?

    Answer:  No.
  10. In order to enroll in a certificate programs in Continuing Education, do I need a high school diploma?

    Answer:  Some programs require a HSE while others do not.  Please call the Continuing Education office at 718-518-6656 regarding a specific program.
  11. Can Continuing Education certificate programs be used towards a college degree?

    Answer:   No.
  12. Can college courses be applied to completion of certificate programs?

    Answer:  No.
  13. Does Continuing Education have parking available?

    Answer:   No.  However, there is parking available for a fee in the Bronx Terminal Market located next door from our location. Street parking and meter parking is an additional option.